marți, 20 ianuarie 2015

Cui îi este frică de muzica clasică? Prezentare făcută de conf. univ. dr. Wilfried Schreiber

Marți, 13 ianuarie 2015, de la ora 18, în Amfiteatrul de Geografie ”George Vâlsan” al Facultății de Geografie de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc prima prezentare în cadrul Asociației Culturale, Ecologice și Sportive AMEFA. Aceasta s-a intitulat ”Cui îi este frică de muzica clasică?” și face parte dintr-un ciclu de conferințe pe care domnul conferențiar dr. Wilfried Schreiber intenționează să-l susțină, având ca temă muzica clasică. În sală au fost prezente 40 de persoane - studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și alți invitați, majoritatea de la Facultatea de Geografie.
 
(Foto: Manuela Gavriș) 
 
Programul a inclus audierea și explicarea următoarelor piese:
Ludwig van Beethoven - ”Für Elise” - în interpretarea la pian a lui Daniel Blumenthal;
Joseph Haydn - Menuet din Simfonia nr. 104 ”Londoneza” - în interpretarea Royal Philharmonic Orchestra, dirijor: Jane Glover;
Frederic Chopin - valsurile în do diez minor și în sol bemol major - în interpretarea la pian a lui Dinu Lipatti;
Ludwig van Beethoven - părțile 4, 5 și 6 din Simfonia nr. 6 ”Pastorala” - în interpretarea Filarmonicii din Berlin (Berliner Philharmonie) - dirijor: Herbert von Karajan.
După prezentare a avut loc o mică ședință organizatorică, în care s-a propus și s-a discutat programul și calendarul pe următoarele săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu