marți, 24 martie 2015

Un geograf, pelerin în Țara Sfântă

În urmă cu aproape două săptămâni, miercuri, 11 martie 2015, între orele 18 și 20, domnul conf. dr. Florin Moldovan a susținut în Amfiteatrul de Geografie ”George Vâlsan” conferința intitulată ”Un geograf, pelerin în Țara Sfântă”.
În fața unei audiențe numeroase și interesate, domnul Florin Moldovan ne-a încântat cu impresiile sale de călătorie din toamna anului 2012, când a vizitat Israelul împreună cu soția sa, ca parte dintr-un grup de pelerini.
Prezentarea a fost făcută extrem de profesionist, cu un număr foarte mare de slide-uri, cu informații competente și de mare acuratețe. Domnul profesor ne-a purtat de-a lungul și de-a latul Israelului, într-o ordine logică, fără a ține cont de ordinea cronologică în care dânsul a vizitat acele locuri.
Astfel, au fost prezentate Galileea, valea Iordanului, Marea Moartă, orașele Tel Aviv și Haifa, apoi Betleem și Nazareth, pentru a se încheia cu obiectivul principal al oricărui turist, Ierusalimul. Imaginile (fotografiile personale, dar și unele luate de pe internet) și explicațiile domnului profesor au oferit tuturor celor din sală o perspectivă amplă și complexă asupra Israelului și problemelor sale actuale, atât din punct de vedere geografic, cât și istoric, confesional și geopolitic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu