marți, 31 martie 2015

Cluj PHOTO WALK

Sâmbătă, 28 martie 2015, între orele 10:00 și 12:00, a avut loc primul concurs de fotografie organizat de Asociaţia Culturală, Ecologică şi Sportivă AMEFA: Cluj Photo Walk. În ciuda prognozei meteo ce anunța ploaie, un grup de studenți pasionați de fotografie s-au plimbat pe străzile Clujului alături de domnul profesor Wilfried Schreiber, făcând poze și ascultând explicațiile acestuia cu privire la istoria municipiului. 
Traseul a început la Facultatea de Geografie din Complexul Hasdeu, locul în care era amplasată, inițial, Grădina Botanică. Aici am avut ocazia să vedem câteva specii alohtone de copaci, cum ar fi Ginko biloba și arțarul (Acer platanoides).
Traseul a continuat pe strada Victor Babeș, urmând să ajungem în Piața Lucian Blaga, unde am ascultat explicațiile domnului Schreiber cu privire la clădirile importante din această zonă: Casa de Cultură a studenților și Biblioteca Centrală Universitară (cea mai mare dintre bibliotecile universitare din țară).
Apoi am ajuns la zidul vechii Cetăți Medievale a Clujului, vizibil încă pe strada Potaissa. Fragmentul din zidul celei de-a doua incinte a orasului medieval de pe strada Potaissa a fost realizat în secolul al XV-lea, dupa anul 1405, când Clujul a primit rangul de Oraș Liber Regesc, primind dreptul de a-și construi ziduri, bastioane și turnuri de apărare.
Parcurgând strada Universității, am observat, pe dreapta, Biserica Romano-Catolică Sfanta Treime (sau Biserica Piariștilor). A urmat apoi Piața Unirii, unde am admirat și pozat Ruinele romane și Ansamblul Matei Corvin.
Traseul s-a continuat pe strada Matei Corvin până în Piața Muzeului unde ni s-a explicat succesiunea de perioade și stiluri arhitecturale prin care a trecut  Biserica Franciscană. Punctul final al traseului a fost rerezentat de Parcul I. L. Caragiale de pe strada George Barițiu.
Deși mai lipseau câteva grade Celsius ca să ne declarăm pe deplin multumiți, ziua de sâmbătă va rămâne o piatra de aducere aminte, și un motiv să mai organizam astfel de ieșiri. Fiecare student a făcut măcar o poză de care este foarte mândru și niciunuia nu i-a părut rău că a participat la concurs.
Deoarece știm că nu există concurs adevărat fără premii, vă invităm la următorul eveniment al Asociației din data de 1 aprilie de la ora 18:00 în Amfiteatrul George Vâlsan de la Facultatea de Geografie, ocazie cu care vom premia cele mai bune fotografii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu