luni, 1 februarie 2016

The Way to Africa



Joi, 14 ianuarie 2016, am avut plăcerea de a-l invita în Amfiteatrul de Geografie ”George Vâlsan” pe domnul doctorand Răzvan Onu pentru a face o prezentare a recentei sale experiențe africane. 


În perioada octombrie-decembrie 2015 s-au adunat multe experiențe atât ca voluntar, într-un proiect AIESEC dedicat copiilor din Moshi, cât și ca turist în Zanzibar sau în ascensiunea pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte vulcanic de pe continentul african. 


Alături de el a fost prezent, în sală, și unul dintre voluntarii români care au sosit în decembrie în Tanzania pentru a construi o bibliotecă pentru copiii din Moshi. 


Cu materialele filmate și fotografiate s-au realizat, pe parcursul șederii, patru scurt metraje ce au surprins viața copiilor incluși în proiect, etape ale construirii bibliotecii, aspecte ale vieții triburilor africane maassai, ascensiunea pe Kilimanjaro și viața animalelor sălbatice din rezervațiile naturale. 


Amfiteatrul a fost plin de oameni curioși care au adresat întrebări despre ținuta tradițională maassai pe care a purtat-o prezentatorul. Totodată, el le-a stârnit curiozitatea prin povestirea legendelor locale despre luptele și pacea dintre triburile de crescători de animale și muntenii din zona Kilimanjaro. Audiența a fost deosebit de încântată și de amănuntele inedite prezentate cu privire la viața de zi cu zi din Africa.


Prezentarea s-a bucurat de un mare succes iar pe cei care nu au putut fi în sală, îi invităm să participe cu alte ocazii, la viitoarele prezentări. 


Le mulțumim celor prezenți în amfiteatru (un record absolut de audiență!) și ne bucurăm că am putut să aflăm o parte a frumuseților și greutăților vieții în Africa.


Datele de contact: onu.razvan@yahoo.com
https://www.facebook.com/razvan.o.razvan.5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu