joi, 19 februarie 2015

Excursie de schi in Muntii Valcan - Statiunea Straja






În perioada 12-13 februarie 2015 a avut loc excursia de schi organizată pentru studenții Facultății de Geografie sub egida Asociației Culturale, Ecologice și Sportive AMEFA.
La această activitate au participat 12 studenți aparținând diferitelor niveluri de studiu, licență, masterat și doctorat, la care se adaugă participarea a două cadre didactice, dl. șef lucrări dr. Ciprian Corpade și dl. șef lucrări dr. Ciprian Moldovan.

Prima zi de schi alături de AMEFA a reprezentat o noutate pentru câțiva participanți care au pus pentru prima dată schiurile și clăparii în picioare. Supravegheati de către monitori atestați de schi, aceștia au reușit după numai câteva zeci de minute de îndrumare să-și dea drumul pe pârtie. Cei avansați insă s-au bucurat de pârtiile aferente nivelului lor de schi, iar începatorii au ales să se încălzească în prima parte a zilei pe pârtiile mai ușoare.

Finalul primei zile de schi ne-a găsit pe toți cu zâmbetul pe buze, mulțumiți de activitatea întreprinsă alături de geografi, fiind undeva deasupra pârtiilor, privind apusul a cărui lumini roșiatice colorau crestele Munților Retezat și culmile înzăpezite ale Munților Vâlcan.
Locul de cazare a fost Baza de Practică Baru Mare a Universității noastre, un loc atât de drag studenților geografi, de care ne leagă amintirile aplicațiilor practice și, poate, printre cele mai plăcute momente ale studenției noastre. Ne-am bucurat, astfel, de facilitățile structurii de cazare, de sala de activități și de noile achiziții apărute în incinta bazei de practică: masa pentru tenis de masă, biliard și soccer.
Următoarea zi, de dimineață, ne-am îndreptat din nou spre pârtie și am profitat din nou de vremea fabulos de bună pentru schi. Până la orele amiezii am schiat continuu, ne-am perfecționat, am învățat unii de la alții și am petrecut timp de calitate alături de colegii geografi.
Spre dupa-masă eram din nou în microbuz și ne întorceam spre Cluj-Napoca, multumiți cu toții de cele două zile atât de plăcute petrecute la schi.





În numele colegilor studenți, mulțumim pentru organizare și susținerea acestei activitati domnilor profesori Ciprian Corpade, Ciprian Moldovan, Raularian Rusu și, nu în ultimul rând, conducerii facultății pentru punerea la dispoziția noastră a microbuzului facultății și pentru posibilitatea de a înnopta la Baza de Practică Baru Mare. Mulțumim și domnului șofer Radu Mureșan alături de care călătorim de fiecare dată cu mare plăcere și întregului staff administrativ de la Baza de Practică Baru Mare pentru ospitalitatea și bucuria cu care suntem primiți de fiecare dată!


Să ne revedem cu bine la cât mai multe activități cu și pentru geografi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu